Sveapsykologerna behandlar social fobi

Social fobi

Vad är social fobi?

Det är mycket vanligt att lida av social ångest. Det finns en generell form av social fobi där man känner sig rädd för många olika sociala situationer. Det kan handla om att prata i telefon på tunnelbanan, prata med kassörskan et. c. Det finns även en mera specifik form av social ångest där personens ångest är mera fokuserad på specifika situationer såsom att hålla föredrag exempelvis. De allra flesta tycker att det är jobbigt att hålla föredrag men de flesta kan tvinga sig själva när det behövs exempelvis i studier och i arbeten. En person som har social fobi lider så pass mycket av det att det skapar problem i personens fungerande exempelvis på jobbet, fritid, relationer eller i andra områden.

Läs mer här: https://sveapsykologerna.se/social-fobi/

Bild till blogginlägg.jpg 2.jpg